Translate

17 Nisan 2014 Perşembe

Hayat İksiri Kefirin Faydaları




kefir nedir
Günümüzde rafine gıdaların tüketiminin artması ve buna bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar,  toplumun daha katkısız ve temiz  doğal ürünleri tüketmesine olan ihtiyacı arttırmaktadır. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen vücudumuzu ve özellikle bağışıklık ve sindirim  sistemimizi korumada önemli bir yere sahip olan probiyotiklerin tüketiminin arttırılması önem taşımaktadır.

Probiyotik nedir ?

Doğal ortamda bulunan, bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan mikroskobik canlılar "probiyotik" olarak adlandırılmaktadır. Bir farklı deyişle probiyotikler, sindirim sisteminde bulunan ve  yararlı etkiler oluşturan canlı mikroorganizmalardır.


Mutluluk veren tat...

Kefir fermantasyonla oluşmuş bir süt içeceği olmakla beraber, maya ve  probiotik bakteri karışımı için iyi bir örnek olmaktadır. Kefir krema kıvamında, hafif ekşi tadı olan fermante süt içeceğidir. Kefir adı, kef'ten gelmekte olup, Türkçe mutluluk verici tat olarak adlandırılmıştır. Kefir de diğer bazı fermante ürünler gibi  insan ve hayvan organizmalarında sağlıklı katkıları olan probiyotik  ürün grubundadır.

Araştırmalar ne diyor ?

İspanya Madrit'te 2003 yılında yapılan bir çalışmada sınav stresi içindeki öğrencilerin bağışıklık sisteminin baskılandığı saptanmıştır . Yapılan bu çalışmada, stresli altındayken  probiotik alındığı taktirde bağışıklık sisteminin korunduğu, stress faktörünün azaldığı anlaşılmıştır.

Yine yapılan başka bir çalışmada , kefir ve yoğurt  gibi ürünlerle sebze ve meyveninde tüketilmesi çocuklarda üst solunum yolu hastalıklarından korunmada ve tedavide yararlı olduğu yönündedir.

İşte kefirinfaydaları

1. Sindirim sistemini güçlendirmek ve antitoksin üretmek ( zararlı toksinleri etkisiz hale getiren madde üretmek)

2. Bağışıklık sistemini güçlendirirler

3. Gastrointestinal bölgeyi enfeksiyonlardan korurlar

4. Allerjiye karşı koruyucu özellik taşırlar

5. Kanser karşıtı (Antioksidant) özellik gösterirler

6.  Kolesterolü düşürürler

7. Şeker emilimini arttırırlar

8. Gebelik de kullanımı ile bebek ve annede obesiteyi engeller.

Nasıl tüketilmeli ?

Özellikle kanser olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyucu özellik gösteren kefiri günde bir bardak rahatlıkla içebilirsiniz. Ev ortamında  mayalayabileceğiniz gibi marketlerde satılan  türlerini tercih de edebilirsiniz. Ekşi tadı rahatsız ediyorsa  bir meyve ve 1 çay kaşığı kadar vanilya ile karıştırarak rahatlıkla tüketebilirisiniz..

Benzer konular 

Yoğurdun Faydaları Saymakla Bitmez

 

 

 

Ceviz Kolesterol Düşürür mü? Kolesterol Düşüren besinler

 Kanserle Savaşan Brokoli Filizi 

 

 

 

 

Diyabete (şeker hastalığına) iyi gelen şifalı bitkiler

Yabancı doktorlar hastalarına ilaç yerine bulgur veriyor

 

 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder