Translate

21 Ocak 2014 Salı

Tırnak Sorunları Hastalıkların Habercisi olabilir





Günlük yaşantımızda pek dikkat etmesek de, aslında tırnaklar vücut sağlımız hakkında bize bir çok şeyler anlatır. Örneğin, tırnaklarda görünen  soyulmalar, sindirim sistemine ilişkin bir sorunun sinyali olabilir. Veya tırnaklarda ki aşırı sararma, muhtemelen bir mantar hastalığına işaret eder.
Aslında tırnaklarımıza dikkat etmeli, onların bize neler söylediğini anlamamız gerekir. İşte tırnak  sorunları ve anlattıkları





Tırnaklarınız soyulursa, vücudun mineral alımıyla ilgili bir problem var demektir. Buna, gıdaların yeterince çiğnenmemesi sebep olabilir. Besinleri uygun şekilde parçalamamak Vücudun mineralleri emmesinde  sıkıntı yaşatır, buda kendisini tırnaklarda soyulma olarak gösterir.




 

Tırnak Çevresindeki Derinin Kuruması çok açık şekilde göze çarpan  bir durumdur. Özellikle kış mevsiminde, tırnağı çevreleyen derinin kuruyup soyulması genelde, vücudun iyi nemlenmemesi ile alakalıdır. El kremini soyulan bölge üzerine sürerek soruna çare bulunabilir.


 
Beyaz Noktalar: genelde kalsiyum eksikliğinin bir nedeni olarak görülür. Kısmen doğru olmakla birlikte tırnak üzerindeki beyaz noktalar mantar veya  şiddetli bir darbe sonucu da oluşabilir. Eğer tırnakta kaşıntı veya ağrı varsa,  mantar  olasılığının yüksek olduğunu gösterir.


Tırnaklarda kırılmanın birkaç sebebi olabilir. Bu kırılmalar,  uzun süreli kimyasal madde veya deterjanamaruz kalmasının ardından meydana geldiği gibi, bir salgı bezi bozukluğunun habercisi, yahut yetersiz beslenmenin de sonucu olabilir. Nedenini tam olarak algılayabilmek için, kırılan tırnağın rengi, kalınlığı gibi fiziksel belirtilerin zaman içinde değişip değişmediğine dikkat edilmelidir. Eğer bir değişiklik varsa, özellikle su ve deterjandan korunmak gerekir. Gene de korunmaya rağmen bu değişim sürüyorsa bir uzmana başvurulmalıdır.

Tırnakta sararmalar sigara içen insanların parmaklarında görünmesinin yanı sıra, kullanmayan insanlarında tırnaklarda sararmalar oluşabilir. Bu öncelikle tırnak mantarının habercisidirir.  Tırnakta sararma, sürekli boyamak, yeterli temizlik yapmamaktan da kaynaklanabilir. Ayrıca bilinmelidir ki, her üç haftada bir, en az üç gün tırnakların boyanmaması gerekir.

 

Tırnakta Dikey Koyu Çizgiler Oluşması, genelde zararsız lekeler olduğu gibi,  kötü huylu tümör habercisi de olabilir. Fark edildiğinde dermatologa başvurmak gerekir.



Tırnağın Yatağından Ayrılması yada Tırnağın parmakta, çıktığı yerin dışına taşması enfeksiyon, yaralanma veya kullanılan bir ilaca bağlı olarak olabilir. Ayrıca troid ve sedef hastalığıda bunu yapabilir. Tırnak ile parmak  arasında aralık varsa, buna tırnak içindeki enfeksiyonlar yol açar




                             Tırnakların Sert Olması,  kolayca kırılmaması, sağlıklı olduğunuzun işaretidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder