Translate

16 Nisan 2014 Çarşamba

Hayata Olumlu Bakın... Hastalıklardan Kurtulun...

Araştırnalar, hayata olumlu bakan, sorunları  dert etmeyen kişilerin hastalıklara yakalanma riskinin çok düşük olduğunu ortaya koyuyor.

İnsanın bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasının en iyi yolu, beyinden mutluluk verici ve iyileştirici hormonların salgılanmasından geçiyor.  Bu hormonlardan endorfin ve serotonin  salgılanmasıysa büyük ölçüde  kişinin kendi elinde bulunuyor. Eğer insan iyileştirici gücünü kullanırsa, Aids'ten kansere, gripten daha büyük hastalığa kadar  kurtulma şansı yüzde yüze çıkıyor.

 Kişilerin kimi seneler "Bu sene nezleden, gripten hiç kurtulamadım"  veya "Çok hasta oldum" gibi yakınmalarını duyarız..Bir başka sene ise "Bu yılı hiç hasta olmadan geçirdim" derler. Sürekli hasta olunan döneme bakıldığında bunun temelinde bilinç altının çözemediği bir problem, stres vardır. Hastalıksız  döneme bakarsak sorunlardan uzak, steressiz bir dönem geçirildiği görülür.


İLAÇ %20 İNSAN İSE  %80 ETKİLİ

Yine örnek vericek olursak, iki kişi sarılık oluyor. Bu iki kişinin virüsü aldıktan sonra bir tanesinde riskli Hepatit gözüküyor, diğeriyse taşıyıcı oluyor. Çünkü vücut onla mücadele edebiliyor. Beyinsel olarak hormonlarla birlikte mücadele edildiği zaman o virüsler vücutta yer bulamıyor. Kanserde de olay böyle.  Tabiki bu yanlış anlaşılmasın. Tedaviler ve cerrahi çok önemlidir. Hastalar mutlaka tedavisini yaptıracak fakat beyniyle de hastalıkla mücadele etmeyi öğrenecek. Başka bir örnekte ise iki göğüs kanseri hastası  aynı tip tedaviyi alıyor. birinin kanserle savaşı başarısız olurken diğeri kanseri yeniyor. Kanseri yenen kişi ' Yaşama sevincimi kaybetmedim. Kendime hobiler buldum. Hastalığı yeneceğime inandım' dediği görülmektedir.

"HER İNSANDA GÜNDE 100 TANE KADAR KANSER HÜCRESİ ÜRÜYOR"

Her insanda kansere neden olan hücreler ürer ancak bunun kimi insanların vücudunda tutunamaz, kimisinde ise çoğalmaya devam eder.  Herkesin kanser olma potansiyeli olmakla beraber önemli olan bunu aktif hale getirmemek gerekir. Kansere neden olan hücreler stresli, hüzünlü, hayata karamsar bakan kişilerde çoğalırken, beyin gücünü kullanabilen, mutlu  insanlarda yer bulamıyor. Kanseri tetikleyici, hazırlayıcı faktörlerin en başında stres geliyor. Daha sonra  sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklar bulunmaktadır.  İnsanın kendisini iyileştirme gücüne sahip olmasını sağlayan serotonin ve endorfin hormonlarını kişinin kendisi  isterse salgılatabilir. Bunun için kişi sevdiği işi yapacak, hayata mutlu bakacak, hayatı sevecek, beyine pozitif mesajlar yollayacak. Eğer Strese girip, hayata negatif bakarsak, beyine olumsuz mesajlar iletirsek bir grip bile ağır hastalıklara neden olur.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fizyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar 'ın açıklamasından alıntı 

Benzer konular

Duygusal değil tamamıyla kimyasal. Depresyon

Nasıl mutlu olabilirim ? Mutluğun resmi serotinin

Hayatınızı Olumsuz Sözcüklerin Kontrolüne Bırakmayın

Depresyon Ve Antidepresanlar Hakkında Yanlış Bilinenler

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

 

 

 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder