Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

Kalp Sağlığı İçin Faydalı Yağlar

kolestrol
Televizyon programlarından veya güncel basından takip edilen konularla insanlar artık yağlı yiyecekler tüketmekten korkar oldular. Yağ gereksiz bir besin türü olarak görünmeye başlandı. Yağlar vücudumuzda olması ve günlük beslenme alışkanlığımızda yer alması lazım gelen ama içeriğine göre ayırt edilmesi gereken önemli bir besin öğesidir. Kalp sağlığını korur, osteoporozu önler, depresyondan korur, kemikleri güçlendirir, hormoların çalışmasını sağlar. Sinirlerde, beynimizde ve organ çevresi eksikliğinde ise ölümle bile sonuçlanabilmektedir.

Kalp sağlığı için hangi yağlar yararlı?

17 Nisan 2014 Perşembe

Hayat İksiri Kefirin Faydaları




kefir nedir
Günümüzde rafine gıdaların tüketiminin artması ve buna bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar,  toplumun daha katkısız ve temiz  doğal ürünleri tüketmesine olan ihtiyacı arttırmaktadır. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen vücudumuzu ve özellikle bağışıklık ve sindirim  sistemimizi korumada önemli bir yere sahip olan probiyotiklerin tüketiminin arttırılması önem taşımaktadır.

Probiyotik nedir ?

Doğal ortamda bulunan, bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan mikroskobik canlılar "probiyotik" olarak adlandırılmaktadır. Bir farklı deyişle probiyotikler, sindirim sisteminde bulunan ve  yararlı etkiler oluşturan canlı mikroorganizmalardır.

16 Nisan 2014 Çarşamba

Hayata Olumlu Bakın... Hastalıklardan Kurtulun...

Araştırnalar, hayata olumlu bakan, sorunları  dert etmeyen kişilerin hastalıklara yakalanma riskinin çok düşük olduğunu ortaya koyuyor.

İnsanın bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasının en iyi yolu, beyinden mutluluk verici ve iyileştirici hormonların salgılanmasından geçiyor.  Bu hormonlardan endorfin ve serotonin  salgılanmasıysa büyük ölçüde  kişinin kendi elinde bulunuyor. Eğer insan iyileştirici gücünü kullanırsa, Aids'ten kansere, gripten daha büyük hastalığa kadar  kurtulma şansı yüzde yüze çıkıyor.

 Kişilerin kimi seneler "Bu sene nezleden, gripten hiç kurtulamadım"  veya "Çok hasta oldum" gibi yakınmalarını duyarız..Bir başka sene ise "Bu yılı hiç hasta olmadan geçirdim" derler. Sürekli hasta olunan döneme bakıldığında bunun temelinde bilinç altının çözemediği bir problem, stres vardır. Hastalıksız  döneme bakarsak sorunlardan uzak, steressiz bir dönem geçirildiği görülür.

15 Nisan 2014 Salı

Kararında Tuz, Sağlıklı


Tuzun faydaları ve zararları
Tuz,  temel bir baharat olmasının yanı sıra doğru biçimde kullanıldığında insan bedeninde bulunan sıvıları dengeleyen, adale ve sinir sistemimizin doğru çalışmasını sağlayan  bir mineral..
Tarih süresince kutsal bir baharat olarak kullanılan el üstünde tutulan tuz, mitolojik öykülere konu olmuştur. Tuz, yemeklere tat vermesinin yanında vücudun baz asit dengesini sağlayan 84 mineral ve  elementi içinde barındıran bir doğa mucizesi. Uzmanlar insan vücudunun birçok maddeyi  depolayabildiği halde tuz ve suyu her gün belirli  miktarda almak zorunda olduğunu söylüyor.

14 Nisan 2014 Pazartesi

Antioksidan Zengini Çileğin Faydaları

antitoksidanlar
Bahar mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan çilek güzel tadının yanı sıra sağlığa birçok yararı bulunmakta. Antik Roma dönemlerinde tedavi amaçlı kullanıldığı da bilinmektedir.

*Vücudumuz için gerekli ve önemli olan C vitamini içeriği yüksektir. Bir avuç dolusu çilek günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılar.

*Antioksidan bakımından zengindir; antosiyanin, ellagik asit, kuersetin , kaempferol içerir. Bu antioksidanlar önemli bir kanser savaşçısıdır, bu nedenle bünyesinde hepsini birden barındıran ender besinlerdendir.

*Düzenli olarak tüketildiğinde kalp sağlığını korur, kriz geçirme riskini %30 oranında azaltır.

13 Nisan 2014 Pazar

Aft (Ağız Yarası) Nasıl Geçer

ağız yaralarıAFT: Ağız içinde sıklıkla yanak ve dudak bölgesinde  görülen, solgun
sarı-kırmızı renkle çevrili  ülserleşmiş lezyonlardır.
Toplumun %18-20 aft sorunu ile karşı karşıyadır. Bayanlarda
daha sıklıkla görülür. Genellikle tek olarak bulunsada aynı anda
birkaç bölgede birden rastlanabilir.

Aftın oluş sebebini belirlemek için çeşitli araştırmalar bulunmaktadır.
Ancak,  seyrini kötüleştirici birçok faktör belirlenmesine karşın, 
oluş nedeni tam olarak bulunamamıştır.