Translate

14 Nisan 2014 Pazartesi

Antioksidan Zengini Çileğin Faydaları

antitoksidanlar
Bahar mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan çilek güzel tadının yanı sıra sağlığa birçok yararı bulunmakta. Antik Roma dönemlerinde tedavi amaçlı kullanıldığı da bilinmektedir.

*Vücudumuz için gerekli ve önemli olan C vitamini içeriği yüksektir. Bir avuç dolusu çilek günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılar.

*Antioksidan bakımından zengindir; antosiyanin, ellagik asit, kuersetin , kaempferol içerir. Bu antioksidanlar önemli bir kanser savaşçısıdır, bu nedenle bünyesinde hepsini birden barındıran ender besinlerdendir.

*Düzenli olarak tüketildiğinde kalp sağlığını korur, kriz geçirme riskini %30 oranında azaltır.


*Kötü kolesterolü düşürür, damar sağlığını korur.

*Potasyum bakımından zengin olması nedeniyle inmeye karşı korur, tansiyonu düzenler.

*Göz sağlığını korur.

* Cildi yeniler, Kanı temizler.

*Lif ve su içeriği yüksek, kalori değeri düşüktür. Bu sebeble zayıflama diyetlerinde olumlu etkisi vardır.

*Kabızlık için faydalıdır, sindirim sistemini düzenler, .

*Alerjik etkisi olabilir, özellikle çocuklarda dikkatli olunmalıdır.

*Kan şekerini ayarlar, şeker hastalığı riskini düşürür.

*Folat içeriği sebebiyle sakinlik hissi verir, depresyon riskini düşürür.
  
*Manganez içeriğiyle kemik sağlığını korur.

Benzer yazılar:


“Hıyar” derken bir daha düşünün. Salatalığın yararları

 

Kanserle Savaşan Brokoli Filizi 

 

Bira mayasının gizli hazineleri

 

Ceviz Kolesterol Düşürür mü? Kolesterol Düşüren besinler....

 

Sarımsak Çayı Kullananlar Gerçekten Zayıflıyor mu ?

 

 

 

 

 Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder