Translate
7 Ocak 2014 Salı
Bira mayasının gizli hazineleri
Bira yapımında kullanılan ancak diğer kullanım alanları en çok ihmal edilen madde nedir ? diye sorulsa, cevabı hiç düşünmeden “bira mayası”dır denilebilir
.
Öncelikle bira mayası; Tek hücreli mantarın kurutulup ve ezilip toz haline getirilmiş ve mikroplara karşı da sterilize edilmiş şeklidir. Bu sebeple kuru, serin ve de ışıksız bir ortamda tutularak ağzı kapalı temiz kutu veya cam kavanozlarda saklanmalıdır. Tüketilirken de her zaman temiz ve nemsiz bir kaşık kullanılmalıdır...
Bira mayasında bulunan vitamin ve minareller
Bira mayası B kompleks ve B12 vitamininin kolay ulaşılır kaynaklarından biridir. Bu vitaminler başta metabolizmanın verimli çalışması olmak üzere Alzheimer gibi hastalıklara karşı, belleğin güçlenmesi ve konsantrasyon açısından önem teşkil ederler...Gene B vitaminleri karaciğeri, sinir sistemini destekler, saç dökülmesini engeller ve cilt sağlığına katkı sunarlar.
Bira mayasında bol miktarda bulunan folik asit, hamile kadında oluşan kansızlığı engellemeye çalışır ve bebeğin gelişmesine destek sağlar.
Maya bünyesinde bulunan krom, kan şekerini ayarlayan insülin hormonuna katkı verir!...
Antioksidan özelliği taşıyan çinko da, stresle mücadelede, kadın ve erkek üreme organlarının hormonal sağlığında, diş ve kemik yapısında, çocukların büyüme ve gelişme süreçlerinde gösterdiği etkiyle öne çıkar. Çinko, bira mayasında vücut tarafından iyi emilecek şekilde bulunur.
Gene gelişmeyi etkileyen, yorgunluk ile kansızlığa karşı çare olan ve bağışıklığı korumaya katkı sunan demir de, bira mayasında bulunur.
Bira mayasında ki selenyum, kalp rahatsızlıklarını engeller, karaciğeri destekler. Saç kepeklenmesine, sperm güçsüzlüğüne karşı selenyum etkilidir ve kadınlarda menopoz sıkıntılarını azaltır.
Kalbimizin, böbreklerimizin, kemik ve dişlerimizin dostu fosfor da , bira mayasının içindedir.
Anne sütünün oluşumuna, kan şeker düzeyinin ayarlanmasına, sağlıklı yağ ve protein metabolizmasına destek veren manganez de, bu maya bünyesinde vardır.
Bira mayası kullanılmadan önce kalp, diyabet, yüksek tansiyon hastaları ve hamile kadınlar doktorlarına danışmalılar.
Maya sabah ve akşam bir tatlı kaşığı olmak şartıyla kullanılmalıdır, Bira mayası çay bardağı ölçüsünde ılık su da eritilip, aç karına içilmelidir. Tüketimi bir ay kullanıp on beş gün ara verecek şekilde olmalıdır. Çünkü bünye de alışkanlık yapmak sağlık açısından iyi bir şey değildir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder