Translate

6 Ocak 2014 Pazartesi

Erkeklerin korkulu rüyası. Meme büyümesi nedir ?



Aslında erkek ile kadın memesi arasında büyük bir farkı yoktur. Erkeklerin memesinin küçük olmasının tek nedeni  yeterli miktarda kadınlık hormonuna sahip olmamalarıdır.
Fakat bazı durumlarda erkek memesi büyümeye başlıyor ve neredeyse  kadın memesi şekline dönüşüyor. Bu  hastalık tıpta “jinekomasti” olarak isimlendiriliyor.

Erkekler için korkulu rüya haline gelen bu durum psikolojik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Arkadaşları tarafından dalga geçilmesi ve alay konusu olmak özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar için depresyona ve  yetersizlik psikolojisine neden olmaktadır.

Daha önceleri Jinekomasti ile  meme kanseri arasında
bağ olduğu düşünülmekle birlikte, zamanımızda yapılan çalışmalar, böyle bir ilişkinin var olmadığı ortaya koymuştur.  Her meme büyümesi Jinekomasti olarak adlandırılamaz. Özellikle kilolu erkeklerde yağ dokusu oranına göre meme büyür. Ancak bu yalancı jinekomasti olarak adlandırılır ve çok farklı bir tedavi yöntemi uygulanır.

İnsan hayatının çeşitli dönemlerindeki hormonel, fiziksel gelişimlere ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak karşısına  jinekomasti çıkabilir. Bazen de Esrar kullanımı, karaciğer hastalıkları, testis rahatsızlıkları gibi durumlarla meme büyümesi gözükebilmektedir.

Hastalığın Tedavisi nasıldır?
Tedavi için cerrahi müdahale şarttır. İlaç tedavisi veya egzersizler ile bireysel olarak uygulanacak herhangi bir  yöntem bulunmamaktadır. Cerrahi müdahalelerde genel olarak başarılı ve yüz güldürücü sonuçlar gözükmedir. Müdahaleler  Doku Çıkarılması ve Liposuction (yağ emme)  şeklindedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder