Translate

29 Aralık 2013 Pazar

Sigarayı bıraktıran bitkisel karışımlar.


Sigara ile savaş konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yoğun kampanyaların sonucunda erişilen başarı, ilk başta Dünya Sağlık Örgütü bulunmak üzere dünya çapında büyük övgü alıyor.

Uygulanan ilaç tedavisinin başarı oranı büyük ölçüde kişinin sigarayı bırakma kararlılığına ve  çıkabilecek
sorunlara direnciyle alakalı. Bu nedenle yardımcı tedaviler ile kişinin direncinin artırılması kalıcı sonuç alınabilmesi bakımından son derece önem taşıyor.
 Uzmanlar sigarayı bırakmayı ve bırakmak isteyenler için bitki çaylarından alınacak ek tedavinin yararlı olabileceğini belirtiyor. 

Yapılan  çalışmalar karanfil tomurcuklarıyla hazırlanan çayın erkek sigara içicilerine bir ay zaman ile uygulanması  vücutta biriken nikotinin kotinin haline dönüşümünün hızlandırılarak vücut tarafından hızla atılmasının sağlandığı söyleniyor. 

Karanfil çayı içen gruptaki gönüllülerin yüzde 38’inde  yoksunluk belirtilerinin önemli anlamda azaltılabildiği ve bu şekilde herhangi bir zorlukla çekmeden sigarayı bırakabildikleri bildiriliyor. Ayrıca karanfil çayının tüketimini kolaylaştırmak için tarçın kabuğuyla birlikte hazırlanmış karışıma melisa (oğulotu) yaprağı eklenerek günde 3-4  bardak içilebiliyor. Melisa sigara bırakılması sırasında rastlanan  sinirlilik halinin azaltılmasında önemli bir katkı sağlayacak, güzel tadı ve aroması ile karanfil/tarçın birleşiminin lezzetini artıracaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken konu melisa adı ile satılan uzun ve boylu yaprakları satın alınmaması gerekiyor. bu şekilde ki yapraklar “limonotu” diye bilinir ve yatıştırıcı etkisi bulunmamaktadır. Gerçek melisanın yaprak şekli ince olması gerekir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder