Translate

8 Ocak 2014 Çarşamba

H3N2 Virüsü nedenli Gribin tedavisi ve korunma yolları.



Mevsimsel olarak grip hastalığının görülmesi doğaldır. Ancak Son zamanlarda H3N2  virüsüne bağlı grip
salgını gündeme oturtuldu gitti. Televizyonlar ve sosyal medya yayınları sanki yeni bir virüs türü ortaya çıktı gibi gösterdi. Halbu ki eskiye dayalı grip kayıtlarının %80’i gene H3N2 virüsü kaynaklı. Anlayacağınız bahsi geçen H3N2 virüsü eskiden bildiğiniz Grip mikrobudur.

Özellikle tedavisinde iyi   istirahat edilmesi, yeterli ve dengeli beslenme, kaliteli uyku ve hijyen kurallarına
özen gösterilmesi çok önemlidir. Antibiyotik kullanımı ise çoğu zaman fayda etmemektedir. O yüzden doktor tavsiyesi olmadan bilinçsizce antibiyotik kullanmayınız

GRİPDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
-Ellerinizi olabildiğice çok su ve sabunla yıkayınız, sık sık el ile çok dokunulan eşyaların  temizliğine daha fazla özen göstermek gerekir.
-Grip hastasına ait çarşaf, çamaşır, havlu vb gibi eşyaların başka biri tarafından kullanılmaması gerekir.
-Bulaşmayı önlemek için öksürme veya aksırma sırasında ağız  mendille kapatılmalıdır.
-Grip olan hastalar başkaları ile yakın temastan kaçınmalı özellikle bulaşıcı olduğu dönemde kalabalık yerlere gitmemelidir. belirtilerin başlamasından bir hafta sonrasına ya da  tamamen geçmesinin bir gün sonrasına kadar istirahat etmesi önemlidir.
-Grip olanların maske takması başka insanlara bulaşmamasına yardımcı olacaktır. Hastanın bulunduğu mekan olabildiğince sık havalandırılmalıdır.

GRİP HASTALIĞI TEDAVİSİNDE BİTKİSEL DESTEKLER


IHLAMUR 
 İçerisindeki bileşenler iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösteren ıhlamur,boğazı yumuşatması özelliği ile  boğazda tahrişi önler.

ADAÇAYI 
Özellikle bitkinin içeriğinde ki uçucu bileşenler ağız ve boğaz iltihaplarında  yararlıdır. Özellikle çay şeklinde (kesinlikle kaynatılmadan)  kullanabilirsiniz.

ZENCEFİL 
Zencefilin de  kuvvetli iltihap giderici etkisi vardır. Ihlamur ve adaçayı ile birlikte kullanıldığında onların etkilerini artırır.

KARANFİL 
Barındırdığı özellikler sayesinde virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarını rahatlatır ve ağrı keser.

KARABİBER 
 Bu baharatla hazırlanan çay, boğaz enfeksiyonlarında yararlıdır.
HERGÜN BAL TÜKETİN
Gripken antibiyotik yerine boğaz sorunlarını rahatlatacak pastil, limon ve baldan faydalına bilinir.


PORTAKAL SUYU PANZEHİR
Grip ve soğuk algınlığının etkisini azaltmak ve bu türde ki üst solunum yolu rahatsızlıklarından korunmak için uzmanlar içinde bolca C vitamini bulunan portakal suyunu öneriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder