Son zamanlarda sarımsak çayı zayıflatıcı etkisiyle gündemde. Bende esasen yazımı sarımsak ve çayının faydaları üzerine hazırlayacaktım. Ancak internette dolaşan bu yazıları görünce önce bir uyarıda bulunmak istedim.
Lütfen ama lütfen bu tür söylemlerle sağlık üzerinden acımasızca rant sağlamaya çalışanların sözlerine inanmayın ve vaatlerine aldanmayın. Zayıflamak istiyorsanız dengeli beslenmek ve spor yaparak hareketli bir yaşamı benimsemek zorundasınız. Unutmayın yapılan araştırmaların %50 dengeli beslenme, % 40 spor, %10 ilaç ve bitkisel takviyelerin kilo vermede etkili olduğunu göstermiştir. Diyerek esas konuya giriyorum
Sarımsak Ve Sarımsak Çayının faydaları
Sarımsak belki de doğadaki en etkili ve güçlü içeriğe sahip besinler arasında bulunmaktadır. Sarımsağın içerisindeki Organik Sülfür nedeniyle sağlığımız açısından oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Çayını tüketmek, sarımsağın kokusunu azaltarak pek çok yararından faydalanmaya olanak sağlayacaktır.
Sarımsak çayını hazırlamak oldukça basittir. Bir kap suyun içerisine, 2-3 diş sarımsak ve yarım limonu atıp kaynayana kadar (kaynayınca hemen kapatın) ısıtın ve demlenmeye bırakın.. İsteğinize göre servis sırasında içine bal ilavesi yapabilirsiniz.
-Sarımsak İçerisindeki Alliin ve Alliinase sayesinde vücut için önemli bir anti bakteriyel özellik sağlar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Sarımsak vücut da oluşabilecek mantarlara karşı koruyucu bir etken gösterir.
- Sarımsak Sağlıklı bir kalbe ve dengeli kan basıncına sahip olmamıza yardımcı olur.
- Sarımsak , A, C , B1 Vitaminleri, bakır, kalsiyum, çinko, demir ve selenyum bakımından oldukça zengindir. Bu sayede antioksidan etki gösterir
- Sarımsak bağırsakların temizlenmesine katkıda bulunur.
- Çayını içerken buharını burundan içeri çekmek, bronşitin etkilerinin azalmasına ve sinüslerin açılmasına yardımcı olur
- Öksürük ve burun akıntısının engellenmesine destek olur
Dikkat edilmesi gereken konular
Yetişkinler için güvenilir tüketim miktarı günlük 2-4 diş arasındadır. Kanı sulandıran etkisi sebebiyle özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullananların sarımsağı tüketmekten mümkün olduğu kadar kaçınması gerekli. Yapılan çalışmalar, ameliyat sonrası kanama riskini arttırdığını göstermiştir. Gastrit, reflü, ülser gibi sindirim sistemi hastalıkları olanlarda da kullanımının güvenli olmadığı düşünülmektedir. Sarımsağın mide asidini arttırarak mide yanması rahatsızlılarına sebep olabileceği biliniyor.
Unutmayın bir bitkinin veya içeceğin sağlığa yararlı veya zararlı olması kullanım miktarıyla sıklığına ve en önemlisi, sizin sağlık durumunuza, hastalıklara, varsa kullandığınız ilaçlara bağlıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder