Translate

11 Ocak 2014 Cumartesi

Tıp Tarihinin Mucizevi Olayları… Nedeni Anlaşılamamış Hastalıkları



Dünyada bazı hastalıklar var ki nedeni ve tedavisi hala bilinmiyor. İşte  tıp tarihinde esrarı çözülememiş bazı hastalık ve olaylar

19 yıl  komada kaldı sonra uyandı

Polonya’da demiryolu işçisi olarak çalışan Jan Grzebski tren vagonlarını birbirine bağlarken kaza geçirdi. Hemen hastaneye kaldırılan Grzebski tedaviler sırasında ayrıca beyin kanseri olduğu anlaşıldı.

19 yıl derin komada olarak uyudu. Doktorlar en fazla üç yıl ömür biçerken yaşama olanağını imkansız olarak niteliyorlardı..

Ancak Grzebski 12 Nisan 2007 tarihinde komadan çıkmayı başardı. Grzebski komaya girmeden önce Polonya  komünist rejimi ile yönetiliyordu.
kapitalist dünyaya gözlerini açan Grzebski nin hayatı filmlere konu olacak cinsten

Kurt çocuk!

Hindistan da yaşayan erkek çocuğu Pruthviraj Patil ile Tayland da bulunan kız çocuğu Supatra Sasuphan’nın
diğer tüm çocuklardan farklı yanları vardı.
Onları farklı kılan ise geçirdikleri Hipertrikosis (Kurt Adam Sendromu)- hastalığı.

1638 tarihinden beri sadece 50 kişide görülen amansız hastalığın tedavisi bilinmiyor. Hastalık yüzde kontrol altında tutulamayan kıllar çıkmasına neden oluyor.  Ancak hastalığın ölümcül sonucu olmamasına rağmen çocuklar toplumdan dışlanarak yaşamaya mahkum edildi.

Süper iletken adam

Porto Rico’lu Jose Ayala’nın vücudu hiçbir insanın kaldıramayacağı elektriği iletiyor.
Yüksek gerilim denilecek elektrik akımlarına,  şoklarına maruz kalan Jose Ayala  hiçbir şey olmadan hayatına devam edebiliyor. Daha  ilginç olanıysa, Jose Ayala vücudunda bulunan elektrik sayesinde parmağıyla dokunarak kağıtları yakabiliyor.

47. kattan aşağıya düştü ancak ölmedi

Alcides ve Edgar Moreno gökdelenlerin  cam temizliğini yapan iki kardeş. 7 Aralık 2007 tarihinde işlerini yaparken durdukları platform çöktü ve kardeşler 47 kattan aşağı düştü. Edgar olay anında ölürken Alcides mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

Alcides’in kaburgası, iki ayağıyla sağ kolu kırılmıştı. 16 kez ameliyat geçiren Alcides’in kurtuluşu için doktorlar  mucize olarak nitelendirdi.

 

118 gün kalbi olamadan yaşadı.

ABD South Carolina eyaletinde hayatını sürdüren D’zhana Simmons tıbbın yürüyen mucizesi.
Simmons ,neredeyse 4 ay yeni bir kalp bekleyerek, kalpsiz olarak yaşadı! Kalp genleşmesi  hastalığı bulunan Simmons’un kalbi vücuduna kan pompalamıyordu.

Kalp nakli için Ameliyata alınan Simmons’un vücudu  yeni takılan kalbi reddetti. Hastane tarafından suni kan pompalama cihazıyla yaşaması sağlandı. Bu şekilde 118 gün yaşayan kadının kan dolaşımını sadece iki pompa sayesinde yapıldı.
Sonunda Simmons için uygun kalp bulundu ve mucizevi bir şekilde yaşamaya devam ediyor.

Acı hissetmeyen kız

9 yaşında sevimli ve enerji dolu bir kız Gabby Gingras. Ancak onu diğer çocuklardan ayıran  CIPA ismi verilen bir sinir hastalığı bulunuyor. Dünyada sadece 100 kişide rastlanan bu hastalık Gabby’i doğuştan acı hissetmemesine neden oluyor.

Kulağa o kadar kötü gelmese de acı hissetmeden yaşamak Gabby’nin hayatını olumsuz etkiledi. Parçalayana kadar parmaklarını ısırabiliyordu. Ayrıca Gözlerini kaşırken tek gözünü kaybetti.
Gabby’nin bu dramatik hayat mücadelesi bazı belgesellere konu oldu.

 

Yıllardır uyuyamayan aile

FFI adı verilen uyuyamama  hastalığı genetik nedenlerden ortaya çıkıyor. Bu hastalığa sahip olanlar uykuya asla dalamıyor. 29 yaşında Cheryl Dinges bu uyuyamama hastalarından biri

Ailesinde FFI geni bulunduğu için hastalık onda da gözüktü. Dinges bu genetik hastalık sebebiyle annesini, dedesini ve amcasını kaybetti.

FFI hastası olan kişi zamanla halisülasyon görmeye başlar. Hayat boyunca uyutmayan hastalığın son evresinde  akıl hastalığı görülür
Eğer anne ve babalardan birinde FFI  geni varsa hastalığın çocukların da görülme şansı yüzde 50 civarında.

Taş bebek

Faslı bir kadın Zahra Ebutalib 50 yıl boyunca karnında çocuğunu taşıdı. 1955 yılında hastaneye doğum için getirilen Zahra sezeryan bölümünde başka birini ölmek üzere olduğunu gördü. Korkuya kapılıp doğum yapmaktan vazgeçti.
Bir süre sonra ağrıları geçince Zahra bebeğinin “uyuyan bebek” olduğunu düşündü. Fas  inanışına göre ana rahmindeki bebekler, annesinin onurunu korumak için uyuyarak yaşayabilir

Zahra 75 yaşına geldiğinde yine dayanılmaz ağrılar sebebiyle hastaneye gitti. Doktorlar ultrason sırasında çocuğun karnında öldüğü fark etti..
İşin mucizevi yanı Zahra’nın vücudu  ölü bebeği bir organ gibi algılayıp fonksiyonlarına devam etmişti.
Ancak 50 yıl boyunca cenin  büyüdü ve çevre organlara zara verdi. Beş saatlik  operasyon sonunda kireçleşen cenin alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder