Translate

4 Ocak 2014 Cumartesi

Zeytin çekirdeği Mucizesi. Sağlıklı Hayat zeytinin içinde...




Yüz yıllar öncesinde bilginler zeytini şifa kaynağı olarak göstermiştir. Günümüzde ki çalışmalar ise bu bilgileri doğrular niteliktedir.
İşte sosyal paylaşım sitelerinin faydası da burada ortaya çıkıyor...Bilgileri paylaştığımızda insanların bir 'TIK'ta öğrendiğini hissediyoruz..
Haydi okuyalım ve paylaşalım...
....
Öncelikle okuyacağınız yazı Bulgar ve ABD li bilim adamlarının çalışmaları temel alınarak hazırlanmıştır. Bu çalışmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye gelene kadar eridiği denekler üzerinde yapılan araştırmalar ve cihazlarla tespit edilmiştir.


 
Zeytin çekirdeğinin yutulması şimdiki insanlar arasında yeni duyulan bir şey olmasına karşın eskilerin çoğunun yaptığı bir uygulamadır. Olumlu etki ve tesirleri asırlardır bilinmektedir.
 Ama son 25 senede yapılan araştırmaların sonuçları  eskilerin bilgilerini doğrular nitelikte ve hayret vericidir. Aşağıdaki deneysel izlenimler yüz binlerce insanda gözlenmiştir.

-Midesinde yanma şikayeti olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra sorunlarının geçtiğini söylemişlerdir.

-Çekirdeği yutan kimseler sindirim sistemi rahatsızlıklarının azaldığını(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

-Zeytinin çekirdeğini yutan kişilerde basur ile karşılaşılmamış ve hatta basuru olanlarda iyileştiklerini gözlemlemişlerdir.

-Zeytin çekirdeğini düzenli olarak yuttuğu bilinen insanlarda kansere nadiren rastlanılmıştır.



Zeytinyağı asırlardır  en mükemmel yağ olarak bilinen gıdadır. Yemeklik zeytinyağı normal koşullar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenebilen hatta asırlarca kalabilen yegâne yağdır.

Gerçek zeytinyağı sabunu kullanırsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini sağladığını, kuru ciltlerde ise yağlandırma özelliği olduğunu tespit edersiniz.
Zeytin ve zeytin çekirdeğinin içinde bulunan maddelerin ne olduğu bugün bile tam bilinememektedir. Belki de bu maddeler  uzun yıllar sağlıklı  yaşamanın  ipuçları olabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder