Translate

5 Şubat 2014 Çarşamba

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler



Bağışıklık sistemi,  vücudu hastalıklara karşı koruyan bir savunma mekanizmasıdır.. Zararlı mikropların vücuda girmesini engellemek veya girmiş  onları etkisiz hale getirmek bağışıklık sisteminin görevi. Virüsler, mantarlar, bakteriler, parazitler gibi organizmalar etkisiz hale getirilmezlerse pek çok hastalığa sebep olabiliyor.  Antioksidanlar bağışıklık sisteminin güçlü silahlarıdır ve  insanları hastalıklara karşı korur.
Stres, sigara-alkol kullanımı, hava kirliliği, ve yetersiz beslenme gibi faktörler insanın savunma sistemini zayıflatır. Bu faktörlerin zararlı etkilerini azaltmak içinse yeterli ve dengeli beslenmek önemlidir.


3 Şubat 2014 Pazartesi

Basura İyi Gelen Besinler



Bir çok hastalıkta olduğu gibi hemoroit (basur) rahatsızlığının da bitkisel alternatif çözümleri vardır. Yazacağım yöntemler için kesin çözüm diyemiyorum malesef. Çünkü her hastanın basur derecesi farklıdır. Yazılan ürünlerin belirli oranları olmayacaktır.  Ne kadar iyi gelirse o kadar devam edebilirsiniz.

 Basura iyi gelen besinler. 
1-)Düzenli ve dengeli beslenmenin basura karşı verilen savaşta önemli bir yeri vardır.. reçel,peynir,süt, yumurta, et,bol bol  meyve ve sebze tüketmelisiniz.