Translate

30 Aralık 2013 Pazartesi

Bebeğinizi sakın böyle uyutmayın


Uyku güçlüğü çeken bebeklerin, saç kurutma makinesi veya elektrikli süpürge  sesiyle uyutulmaya çalışılmasının sağlıklı olmadığı söylendi.

Uzmanlara göre gürültülü ortamların bebeklerin işitme duyusuna ve zihnine zarar verebiliyor. Uyku zorluğu çeken bebeklerin ailelerce  elektrikli süpürge ve saç kurutma makinelerinin  sesiyle uyutulmaya çalışılması son derece yanlış bulunuyor. Gürültü sesi, bebeğin uyumasını kolaylaştırabilir fakat bu yöntem doğru bulunmamaktadır. Annenin karnında bebekler sessiz bir ortamda bulunmazlar. Kanın damardan geçişi sırasında çıkardığı ses gürültü verir. Bir kısım bebekler doğumdan sonra bu gürültülü ortamı aradığı düşünülmektedir. Bu sebeple bebekler gürültülü ortamda daha rahat uyuyabilirler.


Uzmanlar , bebeklerin dışarıda ki bazı seslere hassasiyet gösterdiğini, televizyon veya anne ile babanın seslerinden rahatsızlık duyabileceğini vurguluyor.

"HAMİLELİK SIRASINDA DA DİKKATLİ OLMALI"
 hamilelik döneminde de gürültülü ortamlarda bulunulmaması önerilmektedir.  Bebekleri sesiz bir ortamda uyumasını sağlamak, bebeğin ruh ve beden sağlığı bakımından  faydalı olacaktır. Bebekler  gürültülü ortamlarda tutulmamalı. Hamile anneler de bu süreçte  gürültülü ortam bulunmayıp, Stresten uzak durmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder