Translate

21 Aralık 2013 Cumartesi

Sağlıklı kilo vermenin ipuçları




 Kilo verme işini gözünüzde büyütmeyin. Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemlerle zayıflayabilirsiniz.

 Aşağıda verilen ipuçlarından en az 3 tanesini günlük yaşantınızın rutini haline getirmeyi deneyin, oldukça kolaydır ve eğer alışkanlık kazanırsanız hem kilo verirsiniz hem de verilen bu kiloları bir daha geri almazsınız.
Atıştırma serbest ama….
 Öğün arası yemek diyetisyenler tarafından tavsiye edilmektedir. Ancak atıştırdığınız şeylerin sağlığa uygun olması önemlidir. Yani bir meyve, bir kase yoğurt veya  bir tatlı kaşığı fındık ezmesi gibi yiyecekler gayet iyi seçimlerdir.
Yemek yerken televizyonu kapatın
 Araştırmalara göre televizyon izlerken yenen yemek normalde tüketeceğinizden %40 daha fazladır. Ayrıca yemek yerken  mesaj çekmek  yada başka bir aktivitede bulunmak da sizi daha fazla yemek yedirir.

Haftada en az 3  egzersiz yapın
 Sadece 5 dakikanızı ayırarak mekik, sınav vb hareketleri yapmanız kas oluşumunu artırır. Ne kadar çok kasınız varsa metabolizmanız o kadar hızlı çalışır ve b
öylece daha çok kalori yakarsınız.
Arkadaşlarınızla konuşun
 Aklınıza bir şey yemek geldiğinde bir arkadaşınızı arayıp halini hatırını sorun. Araştırmalara göre bu tip istekler sadece 5 dakika sürmektedir. Arkadaşınızla konuşurken bu isteğiniz geçecektir.
Dengeli kahvaltı edin
 Araştırmalara göre sabah kahvaltısında karbonhidrat ve proteinle dengelenmiş ve az bir yağ içeren bir şeyler yemek kan şekerinizi dengede tutar ve böylece öğle yemeği zamanında mideniz kazınmaz.
Alkolü azaltın
 Sadece bir kadeh margarita veya votka iştahınızı artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacakları gibi size yüksek kalori olarak geri dönebilir. Sadece hafta sonları alkol kullanmaya çalışın ve fazla abartmayın. Tercihlerinizi şarap, light bira yada votkadan yana kullanın.
Günde iki defa meyve tüketin
 Meyvelerde yağ neredeyse yoktur ve su oranı fazladır. Bu nedenle daha fazla meyve yiyin ve böylece alacağınız kalorileri minimuma indirin. Meyvelerdeki karbonhidrat miktarını sorun etmeyin çünkü meyvelerde bulunan karbonhidrat sağlıklı lifler barındıran iyi karbonhidratlar sınıfındadır.
Daha fazla uyuyun
 İlginç gelebilir belki ama geceleri yarım saat erken yatıp her gün yarım saat geç uyanmak gün içerisinde daha sağlıklı beslenmenize neden olur. Ayrıca iyi dinlendiğiniz içinde yorgunluk yada strese bağlı abur cubur yeme ihtiyacınız azalacaktır.
Kendinizi  zayıf  düşünün
 Motivasyonusun azaldığı durumlarda gözünüzün önüne daha zayıf halinizi getirin. Bu tip bir hayal amacınıza odaklanmanıza etken olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder