Translate

5 Ocak 2014 Pazar

Yabancı doktorlar hastalarına ilaç yerine bulgur veriyor.



Bulgurun faydaları...

ABD'li doktorlar  ilaç yerine bulgur öneriyor. Bulgurun faydaları sıralamakla bitmez diyen doktorlar  özellikle de hamilelik döneminde bir numaralı ilaç olduğunu söylüyorlar.

İlaç yerine bulgur! İlginç değil mi ? Peki nedir bulgurun yararı?


*hamile iken bulgur yediğiniz zaman gerekli olan folik asidi  direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz.

*Bulgur, böcek oluşumuna dayanıklı ve raf ömrü oldukça uzundur.

*Doymamış yağa sahiptir, beslenme için de önemlidir.

*Kalp için oldukça faydalı, sindirimi kolaydır.

*Süt ile birleştiğinde mükemmel bir gıda olur

*Bulgur özellikle bağırsak kanseri tehlikesini büyük oranda azaltır. Besin değeri dışında vitaminler bakımından son derece zengin bir gıda..

* Karbonhidrat oranı düşük, protein değeri ise yüksektir. Bünyesinde B1, B6 vitaminleri barındıran Bulgur selüloz, pektin gibi maddelerle vücutta dengeleyici etki gösterir.

*Suda çözünebilen lifler, kan şeker düzeyini kontrol ederek, kolesterolü düşürücü etkisi vardır.  Tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştıran bulgur ayrıca su ihtiyacını da artırır ve bol su içilmesini sağlar.

*Bulgur bağırsakların çalışmasını sağlar, kabızlığı önler ve sinir sistemi üzerinde etkisi vardır. zihni dinlendirir ve enerji verir.

* bulgur, pirince kıyasla 4 kat kalsiyum, 4 kat demir ve 2 kat fazla protein içerir. Porsiyon yününden kıyaslandığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurdaysa 3,5 miligram demir vardır.

*Radyasyona karşı dirençli olduğu için stratejik besin gıdası olarak kabul edilen bulgur kolay hazırlanabilmesiyle avantajlı bir gıda olarak da göze çarpıyor. Bulgur o kadar değerli ki ABD savaş olasılığına karşı devamlı stoklarında tutuyormuş.

Ülkemiz için fazla itibarı bulunmayan bulgur sen nelere kadirmişsin de bizim haberimiz yokmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder