Translate

1 Ocak 2014 Çarşamba

Diyabete (şeker hastalığına) iyi gelen şifalı bitkiler


Diyabet tedavi ve tanısının tamamen  tıbbın işi olduğunu, sadece bitkilerle tedavi olmayacağını ve doktorunuzun verdiği  tedaviye  uymanız gerektiğini hatırlatarak diyabet hastaları için yararlı bitkilere göz atalım.







Sarımsak :  Kan şekerini düşürücü, insülin salınımını artırıp ve insülin yıkımını azaltıcı  bir antioksidandır. Her gün en az 3 diş kullanılabilir, kokusuna sorun etmeyin. Ağzınıza 2 karanfil atarsanız kokusunu engel olabilirsiniz ama faydalı etkisinden mahrum kalmayın.


Aloe Vera:. Hormone Research dergisinde açıklanan bir araştırmaya göre insüline bağlı bulunmayan şeker hastalısı olan yetişkinlerde günlük olarak yarım çay kaşığı kadar  kullanılan aloe vera  kan şekeri seviyesinde  % 45 gibi bir düşüşe sebep oldu.

Tarçın: Şekeri düşürür ayrıca pankreastan insülin salınımını artırır. 5 hafta boyunca  sabahları 1 çay kaşığı kadar tüketilebilinir (en kolayı şekersiz siyah çayınıza katarak).

Soğan: hem kan şeker seviyesini düşürür hem de insülin salınımını artırır. Sarımsakla birlikte soğanı bir kasede rendeleyin, üstüne çok az tuz koyarak her gün bir kaşık tüketilebilir. Hem kan yağlarınız zamanla azalır, hem tansiyonunuzu dengeler, hem de kan şekeriniz düşer. Tam bir şeker hastası dostudur bu iki sebze.

Kudret Narı : Kendisi  kan şekerini düşürücü etkisiyle çok yararlı bir bitkidir. İnsülin benzeri maddeler içerir. Olgun kavuniçi  meyvesi  ezilir, bir miktar balla karıştırılıp sabahları aç olarak yenilebilir.

Üzüm çekirdeği ve yeşil çay  diyabette kullanılabilecek ilaç olmayan doğal Maddelerden. Bu iki gıda vücutta insülini artırdığı gibi diyabet sonucu gözüken hastalıklara karşı da korunma sağlıyor
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji  Uzmanı Prof. Dr. İlhan Yetkin, kişilerin besin alımına dikkat ederek diyabetten kurtulacağını söylüyor. Yetkin, "hastalar beslenme kurallarına uygun davranırsa ek bir  katkı maddesine ihtiyaç duymaz” diyor.


    



              Diyabetle ilgi diğer yazılar: Eyvah diyabet oldum! Üzülmeyin


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder