Translate

31 Aralık 2013 Salı

Çocuğunuza bunları yapmayın



Uykudan önce süt içirmek… Televizyon izleterek yemek yedirmek… Çocukların bakımında söylenti bilgilerle hareket edilmemesi gerekiyor, çünkü bu tür yanlışlar onların gelişimini olumsuz  etkilediği gibi, sağlıklarını da tehlikeye atıyor.
  

30 Aralık 2013 Pazartesi

Bebeğinizi sakın böyle uyutmayın


Uyku güçlüğü çeken bebeklerin, saç kurutma makinesi veya elektrikli süpürge  sesiyle uyutulmaya çalışılmasının sağlıklı olmadığı söylendi.

Uzmanlara göre gürültülü ortamların bebeklerin işitme duyusuna ve zihnine zarar verebiliyor. Uyku zorluğu çeken bebeklerin ailelerce  elektrikli süpürge ve saç kurutma makinelerinin  sesiyle uyutulmaya çalışılması son derece yanlış bulunuyor. Gürültü sesi, bebeğin uyumasını kolaylaştırabilir fakat bu yöntem doğru bulunmamaktadır. Annenin karnında bebekler sessiz bir ortamda bulunmazlar. Kanın damardan geçişi sırasında çıkardığı ses gürültü verir. Bir kısım bebekler doğumdan sonra bu gürültülü ortamı aradığı düşünülmektedir. Bu sebeple bebekler gürültülü ortamda daha rahat uyuyabilirler.

Kadınlar da kanserin 10 belirtisi



Zamanında tanı için sinyallere dikkate edin.

Bazen  belirgin, bazen de  sıradan belirtileri olan kadın  kanserlerinde erken teşhis için menopoz sonrası vücudun verdiği sinyallere dikkat edilmesi önemli. Küçük ipuçlarını fark etmek, hastalığın erken tanısı için oldukça faydalı olabiliyor.

Kadınları tehdit eden genital kanserler için de rahim ve rahim ağzı, yumurtalık,  dış genital kanserleri bulunuyor. Kadın genital kanserleri; menopoz sonrası  kanama gibi belirgin bir şekilde, bazen de karın kısmında şişkinlik hissiyle az şüphe uyandırarak ortaya çıkabiliyor.
                                                                                                                     

Kanserle Savaşan Brokoli Filizi



Kanser  dünyada olduğu gibi ülkemiz için de giderek artan bir sorun haline ulaşmaktadır. Ülkemizdeki 700 binin üzerinde kanser hastasına her geçen yıl ortalama 150 bin hasta daha katılmaktadır. Hastalık tedavisinin başarı oranları  düşük olmasına karşın korunma doğru bir yöntem ile başarılabilir. Bütün kanserlerin % 30 u sigarayla, bir % 30 u da beslenme ile alakalıdır. Başta sigara bulunmak üzere kanserojen maddelerden kaçınmak, taze meyve ve sebzeler yönünden zengin bir beslenmeyle kanserden % 60 oranında bir korunma sağlanabilmektedir. Klasik  tedavinin başarı oranının % 20 nin altında olduğu göz önünde bulundurulursa bu stratejinin önemi daha iyi anlaşılabilir.

İçinde bulunan "fitokimyasal" maddeler nedeniyle bir çok meyve ve sebze kanserden korunma bakımından önem teşkil eder. Bu sebzelerin hiç kuşkusuz en etkilisi son yılların parlayan yıldızı olan Brokolidir.

29 Aralık 2013 Pazar

Sigarayı bıraktıran bitkisel karışımlar.


Sigara ile savaş konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yoğun kampanyaların sonucunda erişilen başarı, ilk başta Dünya Sağlık Örgütü bulunmak üzere dünya çapında büyük övgü alıyor.

Uygulanan ilaç tedavisinin başarı oranı büyük ölçüde kişinin sigarayı bırakma kararlılığına ve  çıkabilecek

25 Aralık 2013 Çarşamba

Sedef hastalığının tedavisi mümkün mü ?



Halk arasında bilindiğinin tersine sedef hastalığının tedavisinin mümkün ancak tekrar edebileceğini unutmamak gerekiyor.

Sedef hastalığı cilt hastalıkları içerisinde sık görülenlerin içinde yer alır. Hastalık halk arasında korkutucu olarak görülen, tedavisi mümkün olmayan cilt hastalığı olarak biliniyor. Esasen sedef hastalığı kronik bir rahatsızlık olmakla birlikte, tedavisi de mümkün.

24 Aralık 2013 Salı

Tek bir sperm dünyaya bedel



Uzmanlar, gün geçtikçe sperm sayısının  azaldığına, hatta pek çok erkekte "Azoospermi" denilen, menide hiç sperm bulunmaması durumunun çokça  görüldüğüne dikkat çekiyorlar.

Tabii bu soruna karşı tıp dünyası boş durmuyor. Eskilerde menisinde canlı sperm bulunmadığı için "baba olamazsın" denen erkekler, şimdi  testislerindeki spermlerle çocuklarını kucaklarına alabiliyorlar.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Yüksek Kolesterol Belirtileri: Risk altında mısınız ?



Yüksek Kolesterol Riskleri: 2 Tehlikeye dikkat!

Genellikle yüksek kolesterol kendini fiziksel belirtilerle göstermez. Yine de yüksek kolesterol son derece
dikkate alınması gereken bir durumdur çünkü ilerlemesi ölüme kadar götürebilir.
Bir çok insan  kolesterolü ciddiye almaz. Fakat her 5 kişiden birinin yüksek kolesterol taşıdığını biliyor muydunuz? Bu kadar yaygın gözüken bir hastalık ne kadar ciddiye alınabilir ki?
Üzgünüm ama çok ciddi bir hastalıktır. Kalp krizi ve felce sonuçlanan bir çok rahatsızlığa kolesterol neden olur.
Tıbbın bu kadar ilerlemesine rağmen, kalp hastalıkları çok sık rastlanan bir durum olarak hala önümüze çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre felç nedenlerinin %20'si, kalp krizi sebeplerinin  %50'si kolesterol kaynaklıdır.
Eğer size  kolesterol teşhisi konulduysa paniğe yapmayın. Derhal hareket ederseniz yüksek kolesterolün zararlı tehlikelerinden korunabilirsiniz.

Duygusal değil tamamıyla kimyasal. Depresyon



Çoğu zaman ruhsal olarak belirttiğimiz, günlük hayatın öğeleri olarak gördüğümüz bazı durumlar aslında tam da bu hastalığın özelliklerine işaret edebiliyor. Her yaş grubunda, hatta çocuklarda bile görülebilen bu hastalık insanları çok çeşitli şekillerde etkiliyor. 

Depresyon nedir?
En az 2 hafta süren duygu durum çökmeleri depresyon olarak adlandırılır. Duygusal bakımdan çöken hasta

22 Aralık 2013 Pazar

Eyvah Diyabet oldum! Üzülmeyin



Diyabet yani şeker hastalığı dikkat edildiği takdirde kişilerin yaşamını dengeye sokan, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltan bir hastalıktır.

Anne adaylarının bilmesi gerekenler



Anne adayı olmak, bir canlıyı vücutta taşımak çok özel ve sorumluluk isteyen bir süreç.Bebeğin büyümesi, sağlıklı olması, ruhsal, fiziksel, zihinsel yönden iyi gelişmesi annenin sağlığı ve beslenmesi ile doğrudan bağlantılıdır.
Annenin gebelik öncesi fiziksel gelişimini tamamlamış olması, besin depolarının yeterli olması, hem bebeğin hem de annenin sağlığını koruyacak en önemli unsurlardandır. Çünkü bebek annenin besin yedeklerinden ve  tükettiklerinden kendisi için gerekli olanları seçip alarak gelişir.
Çocuğun bedensel ve zihinsel büyümesi, doğum öncesi dönemde annenin iyi beslenmesi ile başlar. Anne gebelik süresince beslenmesine uygun şekilde arttırmazsa, kendi

21 Aralık 2013 Cumartesi

Sağlıklı kilo vermenin ipuçları




 Kilo verme işini gözünüzde büyütmeyin. Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemlerle zayıflayabilirsiniz.

 Aşağıda verilen ipuçlarından en az 3 tanesini günlük yaşantınızın rutini haline getirmeyi deneyin, oldukça kolaydır ve eğer alışkanlık kazanırsanız hem kilo verirsiniz hem de verilen bu kiloları bir daha geri almazsınız.
Atıştırma serbest ama….
 Öğün arası yemek diyetisyenler tarafından tavsiye edilmektedir. Ancak atıştırdığınız şeylerin sağlığa uygun olması önemlidir. Yani bir meyve, bir kase yoğurt veya  bir tatlı kaşığı fındık ezmesi gibi yiyecekler gayet iyi seçimlerdir.
Yemek yerken televizyonu kapatın
 Araştırmalara göre televizyon izlerken yenen yemek normalde tüketeceğinizden %40 daha fazladır. Ayrıca yemek yerken  mesaj çekmek  yada başka bir aktivitede bulunmak da sizi daha fazla yemek yedirir.

Kışa özel cilt bakımı




 Cilt bakımı için, özellikle  yaz aylarında güneşin yoğun etkili olduğu dönemlerde daha titiz davranıyoruz. Ancak kış aylarında cilt için ekstra bir bakım gerekiyor. Soğuk  hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı alanlardaki kirli hava ise  gözenekleri kapatarak, cildin nefes almasını engelliyor.
Kuru hava ve kaloriferle ısınan  ortamlar, kalın,  sentetik giysiler ve cilt temizliğinin yaz aylarına nazaran seyrek yapılması nedeniyle cilt dış etkenlerden daha fazla olumsuz etkileniyor. Bu yüzden  kış aylarında da cilt bakımında temel kural cildin iyi temizlenmesi ve nemlendirilmesidir. Mutlaka herkes cilt yapısına uygun nemlendirici kullanmaya dikkat etmeli. Kışın özellikle daha çok kuruyan cilt için nemlendirici ihtiyacı daha da önem kazanmaktadır. Deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, vazelin, üre, laktik asit) her banyodan sonra