Translate

28 Ocak 2014 Salı

İnsan Kullanım Klavuzu. İnsan Vücudunu Tanıyalım



İnsan vücudunu tanıyalım. Hücre nedir? Hastalık nedir ? Acı nedir ?

Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için  gerek televizyon kanalları gerekse internet aracığıyla  bizleri devamlı bilgilendirmektedirler. “ şunları yapın, bunların yemeyin, böyle yaparsanız şunlar olur” diye  uyarıyorlar. Ama göründüğü kadarıyla ikazları fayda etmiyor, insanlar sağlıksız bir yaşamı benimseyip hayatlarını bu şekilde sürdürmeye devam ediyorlar.

“Neden insanlar uyarılara rağmen sağlıksız bir yaşamı seçer ki ?” Diye düşündüm. Esasında cevap çok basitti. Teknik kelimelerle oluşturulmuş cümleler, temeli atılmadan sadece sonuca yönelik bilgiler, bizlerle iletişim aracı olamıyordu. Yani insanlar anlamıyordu.

21 Ocak 2014 Salı

Tırnak Sorunları Hastalıkların Habercisi olabilir





Günlük yaşantımızda pek dikkat etmesek de, aslında tırnaklar vücut sağlımız hakkında bize bir çok şeyler anlatır. Örneğin, tırnaklarda görünen  soyulmalar, sindirim sistemine ilişkin bir sorunun sinyali olabilir. Veya tırnaklarda ki aşırı sararma, muhtemelen bir mantar hastalığına işaret eder.
Aslında tırnaklarımıza dikkat etmeli, onların bize neler söylediğini anlamamız gerekir. İşte tırnak  sorunları ve anlattıkları

16 Ocak 2014 Perşembe

Evcil Hayvan Sahibi Olmak Bize Neler Kazandırır ?



Hayatta stresi azaltmak için pek çok teknik kullanabiliriz. Yoga ,meditasyon ,çikolata veya blog yazarlığı…Tabiki Bunlar faydalı olabilir ama inanın evcil hayvanların insan üzerindeki etkisi çok daha fazladır.
Evcil hayvanlar depresyondan obeziteye, asosyal kişilikten stersle mücadeleye kadar pek çok sorunun çözümüne destek sağlarlar. İşte evcil hayvan sahibi olmanın bazı faydaları.

Evcil hayvanlar hayatı düzene sokarlar
Herkes hayatını düzene koymak ister. Evcil hayvanlar ise yemek ve bakımları için sahiplerine bağımlıdırlar. Bizler onlara gerekli olan sevgiyi ve bakımı verirken esasen hayatımızı da belli bir düzene koymuş oluruz.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Naftalin Kullanmak Tehlikeli Ve Zararlıdır.



Uzak durulması gereken beyaz sayısına bir yenisi eklendi, 4 de yükseldi. (naftalin)

Özellikle giysilerimizin  güve denilen zararlı yaratık tarafından parçalanmasın diye naftalin koyarız. Güvenin de canı tatlı, daha orada durur mu ? Güve oradan uzaklaşır ve böylece bizde eşyalarımızı zarar görmeden uzun süre saklayabiliriz.. 

İYİ DE GÜVE HAŞERESİNİN SEVMEDİĞİ NAFTALİN NEDİR? 
Naftalin, güvelere karşı kullanılan kimyasal bir zehirdir. Marketlerden alınan, beyaz, misket şeklinde  yada toz halinde bir malzeme. Bizlerde bu kimyasal zehirden en az güveler kadar etkileniyoruz. Böyle bir tehlikeyi hiç düşündünüz mü? 

14 Ocak 2014 Salı

Depresyon Ve Antidepresanlar Hakkında Yanlış Bilinenler.



Günümüzün zorlu koşulları, insan doğasına uygun olmayan stresli bir yaşam şekli  beraberinde bir çok hastalığı getiriyor. İnsan sosyal bir varlıktır, dört duvar arasında sağlıklı şekilde yaşayamaz. Koşması için ayakları, düşünmesi için aklı vardır. İnsan eğlenir, güler, üzülür ve sorgular. Doğasına uygun beslenemeyen insan nasıl çeşitli hastalıklara ( obezite, kanser vb) yakalanıyorsa sosyal yaşantısına önem vermeyen insanda depresyon olur.

Depresyon kesinlikle bir akıl hastalığı değildir. Depresyon kimyasal dengesi  bozulan bir beyin rahatsızlığıdır. Zaten akıl hastalıklarının günümüzde tedavisi bulunmamaktadır. Evet belki insanın depresyon olmasın da sahip olduğu hayat anlayışın faktörü çok büyüktür. Ancak hastalıktan kurtulmak hayat anlayışını değiştirmek tek başına yeterli olmamaktadır, bir uzman desteğine ihtiyac vardır. Olayı örneklendiricek olursak ;

13 Ocak 2014 Pazartesi

Fıstığın Vücuda Faydaları (Yer Fıstığı)



Kuru baklagiller  grubu arasında yer alan fıstık, içerdikleriyle adeta bir sağlık hazinesidir. Bizlerin sadece televizyon izlerken veya misafirlere çayın yanında ikram edilen fıstığın faydalarına bir göz atalım.

  Enerji (kalori)  bakımından  güçlü bir gıdadır. 100 gram fıstık 560 kalori barındırır ki bu da günlük ihtiyacın % 20-30'unu denk gelir.

Yeterli miktarda yağ asitleri (özellikle oleik asit) içerir. Oleik asit kötü kolesterol de denen LDL’yi düşürür ve iyi kolesterol olan HDL'yi yükseltir.  Bu yüzden fıstık kalp hastalıklarından korunmada fayda sağlar.

Hangi Yiyecekler Tansiyonu Yükseltir



Yüksek tansiyon (hipertansiyon ) ya da diğer adıyla yüksek kan basıncı, damarlarının yüzeyinde aşırı basınca sebep olan kronik bir sorundur. Genetiğiniz yüksek tansiyonun nedeni olabilir fakat hipertansiyon daha çok beslenme alışkanlıkları, alkol tüketimi ve hareketsiz yaşam durumunda görülür. Yüksek tansiyonun sebep olduğu kalp krizleri dünyada başlıca ölüm nedenleri içinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ancak tansiyonu yükselten besinlerden uzak durarak sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilirsiniz.

 

Tansiyonu Yükselten Besinler

12 Ocak 2014 Pazar

Yoğurdun Faydaları Saymakla Bitmez



Atalarımız tarafından “insan ömrüne ömür katar” diye ifade edilen yoğurdun düzenli tüketmenin birçok faydası bulunmaktadır.

Vitamin ve protein deposu yoğurt

• Süt ürünlerinin en besleyici gıda gruplarından olan yoğurt, yüksek miktarda protein , kalsiyum, iyot, flor, fosfor ve çeşitli vitaminleri içerir.

• Yoğurt bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek bir çok hastalığı engelleyici etkiye sahiptir. Bünyesinde barındırdığı laktik asit bakterileri sayesinde kanser, enfeksiyonlar ve astım gibi rahatsızlıkları önleyici etkisinin olduğu yapılan araştırmalarda bulunmuştur.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Tıp Tarihinin Mucizevi Olayları… Nedeni Anlaşılamamış Hastalıkları



Dünyada bazı hastalıklar var ki nedeni ve tedavisi hala bilinmiyor. İşte  tıp tarihinde esrarı çözülememiş bazı hastalık ve olaylar

19 yıl  komada kaldı sonra uyandı

Polonya’da demiryolu işçisi olarak çalışan Jan Grzebski tren vagonlarını birbirine bağlarken kaza geçirdi. Hemen hastaneye kaldırılan Grzebski tedaviler sırasında ayrıca beyin kanseri olduğu anlaşıldı.

19 yıl derin komada olarak uyudu. Doktorlar en fazla üç yıl ömür biçerken yaşama olanağını imkansız olarak niteliyorlardı..

Ancak Grzebski 12 Nisan 2007 tarihinde komadan çıkmayı başardı. Grzebski komaya girmeden önce Polonya  komünist rejimi ile yönetiliyordu.
kapitalist dünyaya gözlerini açan Grzebski nin hayatı filmlere konu olacak cinsten

Ceviz Kolesterol Düşürür mü? Kolesterol Düşüren besinler....



Kolesterolü düşürmede suda bekletilmiş ceviz etkilimidir ?
Bazı besinlerin kolesterolü yükselttiği, bazılarının ise düşürdüğü bilinen bir gerçektir.
Bu nedenle, kolesterol yüksekliği ile mücadele ederken öncelikle beslenme alışkanlığınızı gözden geçirmelisiniz.
 
Kolesterol düşüren besinlerin en etkilileri ceviz, limon, sarımsak, elma ve yulaf kepeğidir...
Lakin Cevizin omega-3 yağları ile bitkisel sterollerden bakımından zengin olması onu yüksek kolesterolü olanlara önerilen besinlerin ilk sırasına yerleştirdi..

10 Ocak 2014 Cuma

Çocuk Dediğin Biraz Yaramaz Olur...



Çocuk uslu olmaz; belli bir yaşa kadar (12 yaş)çocukların akıllı, uslu uslu oturmaları (karakter bakımından sessiz yapıda olanlar hariç ) büyüklere has disiplinle büyüdüklerini gösterir. Üstelik bu yaşlarda  karakter de  oluşmayacağı için hepsinin o bildiğimiz çocuk gibi olmaları gerekir. Çocuğunuz sessiz,  ağırbaşlı, söz dinler bir yapıda ise ona baskı uyguluyorsunuz demektir.

6 yaşında bir kız çocuğu düşünün. Sessiz sedasız, ne denilirse yapıyor, sıkıcı bir şekilde tutulmasına rağmen halinden şikâyet etmiyor. Annesi, disiplinli kızına tatlı tatlı ifadelerle hitap ediyor
Ha aferin, öyle yap işte kızım , ama kızım olmaz ki, bak lütfen, üzüyorsun ama beni...
diye ikaz ediyor. Kız çocuğu da sözü dinliyor oturduğu yerden kalkmak için bile, annesinin gözünün içine bakıyor . Anlayacağınız çocuk acınacak durumda

9 Ocak 2014 Perşembe

Sarımsak Çayı Kullananlar Gerçekten Zayıflıyor mu ?



Sarımsak çayı kullananlar arasında ki… bilmem kim ünlü…yatarak haftada 2 kilo verdi

Sarımsak çayı kullananlar günde bir kilo veriyor…. Hadi canım

Sarımsak çayı kullanmak isteyenler, ürünümüz daha kargodayken zayıflamaya başlıyor.. Abarttım :)

Son zamanlarda sarımsak çayı zayıflatıcı etkisiyle gündemde. Bende  esasen yazımı sarımsak ve çayının faydaları üzerine hazırlayacaktım. Ancak  internette dolaşan bu yazıları görünce önce bir uyarıda bulunmak istedim.

8 Ocak 2014 Çarşamba

H3N2 Virüsü nedenli Gribin tedavisi ve korunma yolları.



Mevsimsel olarak grip hastalığının görülmesi doğaldır. Ancak Son zamanlarda H3N2  virüsüne bağlı grip
salgını gündeme oturtuldu gitti. Televizyonlar ve sosyal medya yayınları sanki yeni bir virüs türü ortaya çıktı gibi gösterdi. Halbu ki eskiye dayalı grip kayıtlarının %80’i gene H3N2 virüsü kaynaklı. Anlayacağınız bahsi geçen H3N2 virüsü eskiden bildiğiniz Grip mikrobudur.

Özellikle tedavisinde iyi   istirahat edilmesi, yeterli ve dengeli beslenme, kaliteli uyku ve hijyen kurallarına

Şekersiz çay içmek ve sağlıklı kilo vermek.



Etrafınıza hiç dikkat ettiniz mi?  Şekersiz çayı içenlerin çoğu kilolu.
Neden şekersiz çay içtiklerine gelince…
Genelde kilo vermek için uygulanan bir yöntem olduğunu biliyoruz. Ayrıca bir fayda görülmediğini  bilmemiz gibi…

Neden işe yaramıyor peki?
Tamam şekersiz çay içiyorlar içmesine de bir oturmada yarım kiloluk baklavayı  hüpletiyorlar maaaşallah!
Sanırım kendilerine göre bir hesap yapıyorlar. Bir günde on bardak çay içsem, bardak başına bir ya da

7 Ocak 2014 Salı

Bira mayasının gizli hazineleri



Bira yapımında kullanılan ancak diğer kullanım alanları en çok ihmal edilen madde nedir ? diye sorulsa,  cevabı hiç düşünmeden “bira mayası”dır denilebilir
.
Öncelikle bira mayası; Tek hücreli mantarın  kurutulup ve ezilip toz haline getirilmiş ve mikroplara karşı da sterilize edilmiş şeklidir. Bu sebeple kuru, serin ve de ışıksız bir ortamda tutularak ağzı kapalı temiz  kutu veya cam kavanozlarda saklanmalıdır. Tüketilirken de her zaman temiz ve nemsiz bir kaşık kullanılmalıdır...
  
Bira mayasında bulunan vitamin ve minareller
Bira mayası  B kompleks ve B12 vitamininin kolay ulaşılır kaynaklarından biridir. Bu vitaminler başta metabolizmanın verimli çalışması  olmak üzere Alzheimer gibi hastalıklara karşı, belleğin güçlenmesi ve konsantrasyon  açısından önem teşkil ederler...Gene B vitaminleri karaciğeri, sinir sistemini destekler, saç dökülmesini engeller ve cilt sağlığına katkı sunarlar.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Erkeklerin korkulu rüyası. Meme büyümesi nedir ?



Aslında erkek ile kadın memesi arasında büyük bir farkı yoktur. Erkeklerin memesinin küçük olmasının tek nedeni  yeterli miktarda kadınlık hormonuna sahip olmamalarıdır.
Fakat bazı durumlarda erkek memesi büyümeye başlıyor ve neredeyse  kadın memesi şekline dönüşüyor. Bu  hastalık tıpta “jinekomasti” olarak isimlendiriliyor.

Erkekler için korkulu rüya haline gelen bu durum psikolojik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Arkadaşları tarafından dalga geçilmesi ve alay konusu olmak özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar için depresyona ve  yetersizlik psikolojisine neden olmaktadır.

Daha önceleri Jinekomasti ile  meme kanseri arasında

Kaliteli bir yaşam için “Hayır” diyebilmek



Değişim kendi elinizde




"'HAYIR olmaz, bencillik olur'', '' ben kimseye kolay kolay hayır diyemem'' diyenleri duyar gibi oluyorum, bu itirazın sebebinin nerelere uzandığına, bu HAYIR diyememe gerçeğinin altında nelerin olabileceğine bir bakalım.

-Kendim için ''hayır'', başkalarının isteklerineyse ''evet''
-Benliğime yeteri kadar saygı göstermiyorum.
-Onların isteklerini yerine getirmezsem beni sevmezler.
-Önemli olan onlar, benim bir önemim yok
-İsteklerimin arkasında duramıyorum, esasen tam ne istediğimi de bilmiyorum.

5 Ocak 2014 Pazar

Yabancı doktorlar hastalarına ilaç yerine bulgur veriyor.



Bulgurun faydaları...

ABD'li doktorlar  ilaç yerine bulgur öneriyor. Bulgurun faydaları sıralamakla bitmez diyen doktorlar  özellikle de hamilelik döneminde bir numaralı ilaç olduğunu söylüyorlar.

İlaç yerine bulgur! İlginç değil mi ? Peki nedir bulgurun yararı?


Piyasada bulunan süt ve süt ürünleri ne kadar güvenli?



Süt, hayatımız boyunca sağlıklı beslenme için en temel besindir. Bebeklikten yaşlılığa kadar vücut ihtiyaçlarını bünyesinde barındıran, kemik  için çok önemli gıda maddesi ve kalsiyum kaynağıdır. Hatta dünyanın en yararlı içeceği diyebiliriz.

İnsanoğlu anne memesinin güvenli sütünden kesildikten sonra da  ömrü boyunda süt ve süt ürünlerini kullanmaya devam eder.

Peki sütü nereden tedarik ediyoruz?


4 Ocak 2014 Cumartesi

Zeytin çekirdeği Mucizesi. Sağlıklı Hayat zeytinin içinde...




Yüz yıllar öncesinde bilginler zeytini şifa kaynağı olarak göstermiştir. Günümüzde ki çalışmalar ise bu bilgileri doğrular niteliktedir.
İşte sosyal paylaşım sitelerinin faydası da burada ortaya çıkıyor...Bilgileri paylaştığımızda insanların bir 'TIK'ta öğrendiğini hissediyoruz..
Haydi okuyalım ve paylaşalım...
....
Öncelikle okuyacağınız yazı Bulgar ve ABD li bilim adamlarının çalışmaları temel alınarak hazırlanmıştır. Bu çalışmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye gelene kadar eridiği denekler üzerinde yapılan araştırmalar ve cihazlarla tespit edilmiştir.

Hayatınızı Olumsuz Sözcüklerin Kontrolüne Bırakmayın.



Güzel söz güzellik getirir :)

“Kazasız belasız git, gel.”
“Allah bizi hastalıktan, beladan korusun.”
“Allah çocuğumu kazalardan, belalardan korusun.”
“Allah bizi ayırmasın.”
“bu işte bir aksilik olmasın.”
“Sorunsuz bir ilişki olsun istiyorum.”

Bu sözleri duyduğunuzda veya söylerken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Rica ediyorum, başa dönün ve her cümleyi  içinizden tekrar edin.  Güzel  şeyler isterken içinizin nasıl da karamsarlaştığını, korku kapladığını hissediyorsunuz öyle değil mi?

3 Ocak 2014 Cuma

“Hıyar” derken bir daha düşünün. Salatalığın yararları



Öncelikle salatalığın çağrıştırdığı iki şeyi söyleyeyim size “Salatalık sözünü duyunca  tuzla koşmak”  ve  “hıyar gibi” diyerek kötü benzetmeler yapmak. İşte çoğu zaman hıyar diyerek adlandırdığımız salatalığın yararlarını biliyor musunuz ? Çok özellikli ya da yararlı bir bitkidir salatalık. Faydalarını okuduktan sonra farklı gözle bakacaksınız.

SALATALIĞIN  FAYDALARI

Kendinizi halsiz hissediyor, çobuk mu yoruluyorsunuz ? Kalbiniz sizi uyarıyor olabilir.



Kalp yetmezliği herkesin başına gelebilecek  önemli bir rahatsızlıktır. Özellikle ağzından sigarayı düşürmeyen,  duygusal kişiliye sahip olup içine atanlar okuyun lütfen! İş işten geçtikten sora çok geç olabiliyor.

KALP YETMEZLİĞİ NEDİR?
Vücut için gerekli oksijeni ve besinleri taşıyan kan, kalp vasıtasıyla vücuda dağılır ve dokulara ulaşır. İşte kalp yetmezliğinde kalp çalışmaya devam eder, fakat yeterli miktarda kanı dokulara taşıyamaz. Tedavi edilmesi gereken  önemli bir rahatsızlıktır.




2 Ocak 2014 Perşembe

Limonla gelen sağlık






Bulunması kolay ve ekonomik olan  Limonu her gün bir bardak suya sıkılarak içtiğinizde aşağıdaki olumlu  etkilerini yaşayacaksınız.


Cildiniz temizlenecek, Su içmek başlı başına vücudunuzu toksinlerden arındırır ama içine birde C vitamini eklenirse kandaki toksin maddeler de temizlenecek ve cildiniz ince çizgilerden  ve kızarıklıklardan kurtulacak.

Nasıl mutlu olabilirim ? Mutluğun resmi serotinin.


Serotonin  ‘’mutluluk hormonu’’ adıyla bilinen ve ruh halimizi derinden etkileyen bir hormondur.  Yapılan çalışmalar sonucunda başta depresyon, migren, obezite, insülin direnci,  ve hiperaktivite gibi hastalıkların temelinde serotonin hormonu olduğu düşünülmektedir.
Bu hormon  uykuyu,  enerjiyi, ruh halini, ani ve aşırı oluşan isteklerle iştahı düzenler. Düşük seviyedeki serotonin miktarı, sinirli, huzursuz, depresif ruh hallerine neden olabilir.

1 Ocak 2014 Çarşamba

Diyabete (şeker hastalığına) iyi gelen şifalı bitkiler


Diyabet tedavi ve tanısının tamamen  tıbbın işi olduğunu, sadece bitkilerle tedavi olmayacağını ve doktorunuzun verdiği  tedaviye  uymanız gerektiğini hatırlatarak diyabet hastaları için yararlı bitkilere göz atalım.

Her gün kullanılan Aspirin, Sağlıklı Kişiler İçin Tehlikeli



Yeni yapılan araştırmalara göre sağlıklı kişiler için kalp krizi ve kanseri önlemek adına günde bir aspirin kullanmaları riskli.

50 yaşın üstündeki kişilerin her gün düzeli olarak düşük dozda aspirin almasıyla alakalı tartışmalar devam etmekteydi. Ancak İngiltere National Health Service(Ulusal Sağlık Hizmeti) araştırmana göre  beyinde  kanama gibi tehlikelerin, faydalarla eşit kaldığı görülüyor.